Laineenergia generaator

Laineenergia generaator

Autor: Roland Pihlakas

Masin, mis toodab lainetest elektrienergiat. Meres peituv energia on väga suur. Baltimaade kohta võib vaadata näiteks järgnevat uuringut:
http://www.baltex-research.eu/SZC2014/aftermath/orals/Wednesday_07_Eelsalu.pdf. “Theoretical total power: 1,5 GW, Total realistic resource 840 MW, Consumption in Baltic States: ~4,5 GW” Kogu maailmas on laineenergiat niipalju, et 0.1% sellest suudab pakkuda 5x rohkem kui kogu inimkond hetkel vajab
– UK Marine Foresight Panel – http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200001/cmselect/cmsctech/291/29105.htm

Sellised masinad võivad olla väga suured, aga ka pisikesed. Kui teha väikeseid seadmeid, siis saab neid panna tööle suuremal hulga paralleelselt, sest seadme tootlikkus on väidetavalt ruutsõltuvuses tema suurusest, erinevalt näiteks tuuleenergiast, kus tootlikkus on kuupsõltuvuses suurusest, ning seetõttu on seal väiksed seadmed vähem tulemuslikud. Hea omadus on veel seegi, et vähemalt enamus laineenergia masina tüüpe ei tekita keskkonnale täiendavat müra.
Suuri seadmeid toodavad suured firmad. Minu huvi on leida viis ehitada väiksemaid, igale inimesele jõukohaseid seadmeid.

Näiteid laias maailmas valmistatud prototüüpidest:

http://rims.ucoz.lv/index/wave_power_only/0-5
https://www.youtube.com/watch?v=kmJpCoFnEsY
https://www.youtube.com/watch?v=2_JSZaAgCUw
https://www.youtube.com/watch?v=Fu5AK_a9KN0
https://www.youtube.com/watch?v=fYfs-qYGzvs#t=240

Meeskonda vaja appi: mehhaanikut, 3D-disainer, investor



Naase ideede nimekirja