Ettekanded

Ettekanded

Lisaks prototüüpide ehitamisele, leiab TehnoHacki kavast ka mitmesuguseid ettekandeid.

Selle aasta ettekanneteks on:

Reede, 21/10 @ 21:30

Benjamin Joffe, “Going From Hackathon to Hardware Corporation the HAX Way”

Sa ehitasid laheda prototüübi ning sul on suurepärane meeskond? Palju õnne! Ettehoiatatud on ettevalmistunud: see ettekanne räägib mis sind ees ootab toote skaleerimisel – vaatame üle nimekirja omadustest, mis teevad projekti suurepäraseks ning milliseid lõkse vältida. Ettekanne on inglise keeles.

Ettekandjast

benjaminjoffeBenjamin Joffe (@benjaminjoffe) on partner HAX-is (www.hax.co), maailma juhtivaimas riistvarakiirendis, ingelinvestor ning populaarne kõneleja globaalsetel tehnikaüritustel..

HAXis tegeleb ta startupide nõustamisega strateegia, turunduse, PRi ning rahakogumise alal. HAX paikneb Shenzhenis, Hiinas ning San Franciscos, USAs. HAX on teinud üle 150 investeeringu robootika, tervisetehnoloogia ning IoT valdkondadesse. Märkimisväärivamateks startupideks on Makeblock (Lego robootika valdkonnas), NextThing (maailma esimese $9 arvuti loojad) ning Simbe Robotics (jaekaubanduse robot). HAXi startupid on läbi viinud üle 60 ühisrahastuskampaania, millest 90% on kogunud üle $100 000 ning 8 üle $1 miljoni..

Enne HAXi töötas Benjamin lennunduse, telekommunikatsiooni ning mängude valdkonnas ja oli Aasiale fokuseeritud strateegilise nõustamisfirma looja, kelle klientide sekka kuulusid Fortune 500 ettevõtted, startupid ning arvamusliidrid nagu näiteks Harvard Business School and IDEO.

Benjamin on ettekannetega esinenud enam kui 200 tehnikaüritusel, sh. TechCrunch Disrupt, Pioneers, TEDx, Slush ja GMIC. Ta kirjutab külaliskolumnit TechCrunch’is, oli kolumnist China Entrepreneur Magazine jaoks ning teda tsiteeritakse tihedalt sellistes väljaannetes nagu Forbes, WIRED, Bloomberg ning Quartz.

Benjamin on elanud Aasias (Hiina, Jaapan, Korea, Singapur ning Malaisia) alates 2000 aastast ning räägib inglise, prantsuse, jaapani ning pisut Mandarini keelt.

 

Laupäev, 22/10 @ 14:00

14633006_10155313246303082_3114426356228499865_nGeorg Rute, Sympower, “Sympower – the obstacles in developing high technology product”

Georg Rute on Sympoweri kaasasutaja. Sympower aitab luua keskkonnasõbralikumat elektrienergia jaotussüsteemi võimaldades elektrirakendustel tasakaalustada võrgu koormust. Sympoweri kliendiks on võrguoperaatorid. Georg räägib takistustest mis tekivad kõrgtehnoloogilise toote arendamisel.

 

Laupäev, 22/10 @ 14:30

aigarsAigars Mačiņš, Skype, “Introduction into building scalable IoT backbends”

IoT-st rääkides on esimeseks pähe tulevaks asjaks targad seadmed, mida me kasutame kodudes. IT inimestele tuleb seejärel kohe silme ette andmemaht, mida seadmed koguvad ning mida tuleb töödelda. Antud sessiooni käigus vaatame kuidas ehitada pilverakendust tarkadele seadmetele. Tegemist on tehnilisema ettekandega – rohkem koodi ja kontseptsioone, vähem slaide. Me vaatame kuidas seadmetelt andmeid koguda, seda töödelda ning seejärel seadmetele tagasisidet anda. Ettekanne baseerub Azure IoT service-tel.

Aigars töötab Skypes ning tema ametinimetuseks on Technical Program Manager (Localization). Tema huvid on seotud skaleeruvate backend rakenduste loomisega, chatbottidega ning masinõppe rakendustega. Ta on kogenud arendaja  Azure, C#, JavaScript-s

 

Pühapäev, 23/10 @ 12:00


peep-poldsamm-foto1Peep Põldsamm, Levikom Eesti OÜ, “NORAnet Levikom”

LoRa® on raadiotehnoloogia, mis võimaldab väikse energiatarbe juures luua suure levialaga ühendusi. Üks gateway või tugijaam suudab katta terve linna või sadu ruutkilomeetreid, sealjuures madalate kuludega. NORAnet on uus võrk asjade interneti loomiseks Eestis.

Peep Põldsamm Unitcom Eesti OÜ asutaja ja juhatuse liige. Peep Põldsammi juhtimisel arendab Unitcom Eesti koos NAS Nordic Automation Systems`ga Eesti esimest IoT LPWAN (Low Power Wide Area Network) sidevõrku NORAnet. Peep Põldsamm on ka Keystone Advisers partner, kus nõustab ettevõtteid ja nende omanikke ühinemis- ja ülevõtmistehingute teostamisel (M&A), kapitali kaasamisel ja erinevate finantseerimislahenduste leidmisel.

Varasemalt on ta olnud Levicom Groupi arendusdirektor, Tele2 strateegiadirektor ja nõukogu liige, Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse (RIKS) tegevjuht ning mobiilsideoperaator Bravocom asutaja ja juhatuse esimees ning Modesat Communications tegevjuht. Peep Põldsamm on üle 25 aasta olnud aktiivne erinevates telekommunikatsiooni- ja IT ettevõtetes neid arendades ja juhtides. Ise hindab ta selle teekonna edukaks alguseks Tallinna Tehnikaülikoolist saadud raadioside eriala inseneri kraadi, mida ta täiendas Henley Business School`s ärijuhtimise kraadiga.

 

Pühapäev, 23/10 @ 12:30

 

22ef9a4Martin Raadik, Skeleton “Kosmosetehnoloogia integreerimine igapäevalahendustesse superkondensaatorite näitel”

2009 hakkas Skeleton Tech välja töötama superkondensaatoreid ESA sateliitidele. Tänaseks on sarnased lahendused kasutusel KERS süsteemides, MRI skännerites, Grid lahendustes, õhulaevades ja isegi mõnedel Eesti teedel sõitvatel veokitel.