Päikeseenergiaga laaditav Bluetooth kõlar

Päikeseenergiaga laaditav Bluetooth kõlar

Autor: Kaido Kool

Bluetooth kõlari oleks vastupidav, põrutus- ja veekindel disain. Kõlari küljes oleks päikesepaneel, mis võimaldab teda kasutamise ajal laadida. Lisaks päikeseenergiale oleks laadimine võimalik ka MicroUSB kaabli vahendusel. Lisaks kõlarifunktsionaalsusele saaks seadet kasutada ka akupangana, mis võimaldab teisi kaasaskantavaid seadmeid laadida näiteks matka ajal. Seadmel oleksid AUX, Bluetooth ning USB ühendused ning MicroSD tugi. Seade toetaks mitme kõlari üheks süsteemiks kokkuühendamise võimalust. Aku tööeaks oleks vähemalt 20 tundi (turu keskmine on hetkel 8). Pikemas perspektiivis oleksid saadaval erinevad mudelid – premium, vastupidav väliskasutuseks, kodukasutuseks ning meelelahutuseks mõeldud variandid.

Taolise toote järgi oleks suur nõudlus. Turuuuringute baasil on hetkel pakutavad bluetooth kõlarid kas madala kvaliteedi, lühikese akuelueaga või omavad integreeritud tinaraskusi. Paljudel on lisafunktsioonid, mis mõjuvad halvasti lõppkvaliteedile. Mitmed seadmed on tugevalt ülehinnatud. Uuring baseerub paljudel erinevatel Bluetooth kõlaritel, sh. ka Eton Rukus päikeseenergial töötaval kõlaril.

Praegu kättesaadaval tootevalikul baseerudes saaks seadme hinnaks umbes 200-300 dollarit. On alust arvata, et taoline toode oleks äärmiselt populaarne Austraalia ning Ameerika turgudel.

Meeskonda vaja appi: elektroonik, tootedisainer, tarkvaraarendaja



Naase ideede nimekirja