BraillePad

BraillePad

Autor: Siim Sepman

BraillePad saab olema mobiiltelefoni tagakaanel asetsev akord-klaviatuur, mis võimaldab teksti sisestada ilma näppude asendit muutmata. Tuginedes sellele innovatsioonile avaneb võimalus kirjutada igast asendist välisele ekraanile, olgu selleks siis videoprojektor või VR peakomplekt.

Braille kiri arenes välja Napoleoni nõudest, et sõdurid saagu omavahel vaikselt ja pimedas suhelda. Tänapäeval on Braille põhiliselt pimedate kirjutamise ja lugemise vahend.

Minu ideele sarnane lahendus on BraillePen Slim. Erinevus BraillePadist seisneb selles, et tegu on (telefonist) eraldiseisva seadmega.

Saadaval on ka mobiilil töötavad tarkvarad, mis utiliseerivad Braille sisendina puutekraani. http://youtu.be/xlwRxzljt7g illustreerib kuidas tumm saab kõnesüntesaatori abil kuuldavaks. Tarkvaralise lahenduse suurimaks piiranguks on aga see, et kasutusele läheb kogu telefoni puutekraani pind.

BraillePad paigaldub mobiili tagakaanele ning loob lisavõimaluse ergonoomiliseks tekstisisestuseks kõikidele nobenäppudele. Ühtlasi säilub mobiili tavapärane funktsionaalsus, kuid soovi korral saab võita juurde informatiivset ekraanipinda on-screen-keyboard arvelt (näiteks koodiredaktori või chati tarbeks).

Vastavalt ümber kaardistatult sobiks telefoni taga asetsevad nupud ka vanade emulaatormängude (nt. Bomberman) juhtimiseks. Trükkimisoskuse arendamiseks saab kasutada õppemänge, mis on algselt loodud 10-näpu-trüki õpetamiseks.

Lisaboonusena toimib BraillePadi klapp telefoni statiivina.

Seekordse TehnoHacki käigus tahan ette valmistada toote, et ürituse käigus välja töötatud prototüüpide tootmine ei peituks enam küsimärkide taga.

Meeskonda vaja appi: C ja Java programmeerijaid



Naase ideede nimekirja