Keskkütte regulaator

Keskkütte regulaator

Autor: Viktor Reinok

Elamu küte on vältimatu osa eestlase elust. Turul aga on puudu eesti enda oma keskkütte regulaator, mis oleks võimeline konkureerima välismaa toodanguga.

Kutsekooli aegadel, kui oli aega ja hakkamist, oli minule antud võimalus tegelda tootearendusega eesti kapitalil põhineva hooneautomaatikaga tegeleva ettevõtte poolt. Peagi ettevõtte huvi arendatava toote vastu aga kadus mitmel põhjusel. Peamisteks põhjusteks olid raskendatud majanduslik seis, konkureerivad tootjad ja valdkonna prioriteedid.

Saades motivatsiooni ja tunnustust; omades funktsionaalseid nõudeid ja ettekujutust edasisest tööst ning ennekõike nähes kasu pooleli oleva töö lõpetamises, jätkasin arendusega omapead.

Antud hetkel on toote arendus järgnevas seisus:

Keskkütte regulaatori primaarsed funktsionaalsed ja mittefunktsionaalsed nõuded on täidetud (ei ole testitud füüsilisel prototüübiga objektil). Peale nende on tootel mitmed kasutaja mugavust parandavat funktsiooni: graafiline kasutajaliides, kellaprogrammid, toa-seadur, mitme keele tugi, seadmete püsimälu, välise toiteallika toega kell, USB, jt.

Arenduse käigus on alles tarkvara ja elektroonika disain koos trükkplaadi laotusega. Olemas ka nö. põlve peal tehtud füüsiline prototüüp.

Samuti on tehtud bakalauruseõppe lõputöö korras vastav objekti (keskütte) mudel mille peal on läbi viidud regulaatori juhtalgoritmi analüüs.

Tehnohack ürituse osavõtu eesmärgid antud idee korral oleks:
Valmistada töötava regulaatori prototüüp.

Kõrvaleesmärgid oleks:
– Suurendada integratsiooni taset uuendades mikroprotsessorit ja seeläbi suurendades seadme töökindlust ja omahinda (sellise töö skoop ~1 päev). Samuti tulemusi saab pidevalt näha kasutades agiilseid töömetoodikaid.
– Paranda skeemi disaini ja trükkplaadi laotust.
– Uute funktsionaalsete nõuete püstitamine.
– Ekspluatatsiooni kui protsessi ja nõuete vastavuse analüüs.
– Toote nõudlust tõstev nõue: juhtmeta andur, välistemperatuuri andur.
– jt.

Meeskonda vaja appi: elektroonikut, trükkplaadi disainer, mikroprotsessorite spetsialist



Naase ideede nimekirja